• Opdrachtgever
  • UWV

“Ik word enthousiast van opdrachten waarbij ik een organisatie van A naar B(eter) kan helpen.”

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Consultancy.nl.

Na meer dan dertien jaar als consultant in de zorg te hebben gewerkt, startte Emile Crajé een jaar geleden als Senior Consultant bij Mobilee. In rollen als business consultant, inhoudelijke specialist en projectleider houdt hij zich bezig met het verbinden van de business, informatisering en IT. Tegenover Consultancy.nl deelt hij zijn ervaringen van het afgelopen jaar.

Hoi Emile, hoe kijk je terug op je eerste jaar bij Mobilee?

“Het eerste jaar is voorbijgevlogen! Mobilee is een hele warme open en informele organisatie, waar ik al snel ben opgenomen in de Mobilee-familie. Dat merk je als nieuwkomer direct in de eerste weken, waarin collega’s echt tijd maken om je beter te leren kennen.”

Zaalvoetbal met Emile Crajé
Zaalvoetbal met collega’s 2024

“Daarnaast worden elk kwartaal meerdere activiteiten georganiseerd waaraan je kan deelnemen om elkaar beter te leren kennen, zoals interne trainingen – bijvoorbeeld piramideschrijven of persoonlijk leiderschap – en informele ontspannen uitjes zoals boulderen, een kookworkshop of een spelletjesavond.”

Kun je ons iets vertellen over jouw rol en met wat voor projecten je je zoal bezighoudt?

“Vrij snel na mijn indiensttreding ben ik gestart met een leuke opdracht bij het UWV. Voor mijn eigen ontwikkeling wilde ik mijn kennis en ervaring vanuit de consultancy in de zorg ook eens toepassen in een andere sector. Met mijn opdracht bij het UWV heb ik die kans gekregen en dat gaat heel goed!”

“In de rol van projectleider/businessanalist houd ik me bezig met de coördinatie van een team dat de divisie Gegevensdiensten ondersteunt bij het in kaart brengen en het op orde krijgen én houden van de informatiebeveiliging van de divisie.”

“Ik word enthousiast van opdrachten op het snijvlak processen en applicaties, waarbij ik een organisatie van A naar B(eter) kan helpen. Daarbij vorm ik graag de verbinding tussen de ‘mensen’ uit de organisatie, informatisering en IT. Ik hou ervan om (complexe) vraagstukken te ontleden en eenvoudiger te maken om zo samen met de organisatie tot het beste resultaat te komen.”

Hoe houdt Mobilee de kennis en vaardigheden van consultants op peil?

“Vanuit Mobilee krijgt elke consultant een ruim opleidingsbudget en word je gestimuleerd om zelf invulling te geven aan een persoonlijk ontwikkelingsplan. Met de ondersteuning van je HR-manager hou je daar regie op.”

“Daarnaast worden het hele jaar door interne sessies en trainingen georganiseerd in het kader van kennisdeling en samen ontwikkelen. Het afgelopen jaar heb ik trainingen gevolgd op het gebied van kernachtig schrijven, projectmanagement en agile/scrum. Dit jaar wil ik die ontwikkeling doorzetten en mijn kennis op het gebied van projectmanagement, adviesvaardigheden en informatiemanagement verder ontwikkelen.”

Wat waren jouw persoonlijke hoogtepunten dit eerste jaar?

“De leuke mensen die ik heb leren kennen, de ervaringen opgedaan in een voor mij nieuwe sector en de mijlpalen die we binnen mijn opdracht bij het UWV bereikt hebben. Daarnaast heb ik mijn rugzak met kennis uitgebreid en verbreed door het volgen van enkele interne en externe trainingen.”

Senior Consultant Emile Crajé

Tot slot, Mobilee staat in de markt al jaren bekend als een topwerkgever. Wat merk jij daar zelf van?

“Veel! Er wordt heel veel georganiseerd om samen met collega’s te ontwikkelen, maar ook te ontspannen. Binnen Mobilee heb je zelf de regie over je persoonlijke ontwikkeling en krijg je daarin begeleiding vanuit HR.”

“Voor mij is de werk-privébalans heel belangrijk en ook daarin heb ik de ruimte gekregen om dat naar wens in te richten. Daar ben ik heel blij mee, maar helaas mis ik daardoor ook regelmatig leuke borrels”, besluit hij met een knipoog.

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht