• Ralf Spiering
  • Consultant
  • LinkedIn
  • Mobilee'er sinds 2022

Louter gedreven collega’s

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Consultancy.nl

Ralf Spiering werkt sinds de zomer van 2022 bij Mobilee. Daar zet de ervaren adviseur zich in voor uiteenlopende projecten, op thema’s als customer experience, business development, architectuur, proces- en datamanagement. In gesprek met Consultancy.nl vertelt hij over zijn keuze voor Mobilee en zijn eerste negen maanden bij de specialist in digitale transformatie.

Toen Ralf zich in juni vorig jaar aansloot bij Mobilee, had hij al ruim twintig jaar aan werkervaring op zak. Gedurende zijn loopbaan wist Ralf zich vanuit verschillende rollen en functies te ontwikkelen tot “iemand die klantgericht, proces-georiënteerd en datagedreven organisaties kan doorontwikkelen”, zo geeft hij aan.

Zo nam Ralf waardevolle kwaliteiten mee naar het Utrechtse adviesbureau, dat klanten helpt met het realiseren van digitale transformatievraagstukken en -programma’s. “Ik kan me goed verplaatsen in de belevingswereld en motivaties van klanten en weet waarde te leveren en impact te maken door bedrijfsdoelstellingen, klantervaringen, processen, systemen, data en mensen met elkaar in verbinding te brengen.”

Voor zijn komst naar Mobilee vervulde Ralf de afgelopen jaren diverse rollen op het gebied van architectuur, proces- en datamanagement en businessanalyse. Vanuit een sectorperspectief was hij vooral actief binnen de telecombranche (Ordina, KPN) en de energiebranche (Eneco, Stedin en TenneT).

“Ik ben door mijn jarenlange ervaring in de energiesector goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwste uitdagingen gerelateerd aan de energietransitie”

Gedurende zijn verschillende rollen had Ralf “veel taken en verantwoordelijkheden op het snijvlak van business en ICT” op zijn bord, zo legt hij uit. “In beginsel met name operationeel, later steeds meer op tactisch en strategische niveau in het bedrijfs- en informatiedomein van organisaties.”

Waarom Mobilee?

Ralfs keuze om vorig jaar een nieuw avontuur bij Mobilee te starten werd ingegeven door verschillende factoren. Om te beginnen de bijzondere positie van Mobilee en het team. “Ik ben onder de indruk van de wijze waarop Mobilee zichzelf positioneert in de markt. De samenwerking tussen recruitment, marketing, sales en de consultants is bijzonder prettig. Ik zie louter gedreven en enthousiaste collega’s om mij heen.”

Aan zijn eerste contact met Mobilee had Ralf bovendien een goed gevoel overgehouden: “Ik ben benaderd door de vaste recruiter van Mobilee. Er was vanaf het eerste contact een goede klik”, herinnert hij zich.

“Ik hoop Mobilee te kunnen helpen om in de energiesector van toegevoegde waarde te zijn.”

Verder wijst hij op de ontwikkelmogelijkheden bij het Utrechtse consultancybureau: “Ik krijg bij Mobilee alle ruimte om mijzelf te ontwikkelen en actief bij te dragen aan verdere ontwikkeling van het bedrijf.”

En, gezien zijn expertise, denkt en werkt Ralf mee aan de verdere positionering en propositie richting de markt, zoals de energiesector. “Ik hoop Mobilee te kunnen helpen om in de energiesector van toegevoegde waarde te zijn”, laat hij weten, om daar snel aan toe te voegen: “Ik vind het ook leuk om via Mobilee in andere branches ervaring op te doen en mijn kennis, kunde en vaardigheden in te zetten.”

Ralf heeft duidelijke ambities voor de projecten waaraan hij werkt. “Ik streef ernaar meer opdrachten te doen op thema’s als het ontwikkelen van visie en leiderschap, perfecte klantbeleving, slagvaardig informatiemanagement, operationele excellentie en data als strategische grondstof. Ook verwacht ik bij Mobilee meer projecten te kunnen doen op het strategisch en tactisch niveau van het bedrijfs- en informatiedomein van organisaties.”

Diverse opdrachten

Met negen maanden achter de rug heeft Ralf zijn eerste project inmiddels al afgerond. Daarin zette hij zich in voor Siza, een Arnhemse zorgorganisatie. “Bij Siza heb ik een organisatiediagnose gedaan en een adviesrapport opgesteld waarin ik de acties benoem die zij op het gebied van diverse aandachtgebieden kunnen zetten om de volwassenheid van hun informatiemanagement te verbeteren.”

Momenteel werkt hij aan twee klantopdrachten. Ten eerste voor ingenieursbureau Witteveen+Bos. “Hier draag ik vanuit meerdere rollen bij aan de realisatie van de bedrijfsfunctie informatiemanagement en haar ambities om meer datagedreven te werken.”

Daarnaast is hij actief voor het UWV. “Daar adviseer ik bij de ontwikkeling van een plan van aanpak om meer overzicht en structuur aan te brengen in de aanpak van datakwaliteitsvraagstukken.”

Naast deze opdrachten schrijft Ralf vanuit Mobilee mee aan offertes en aanbestedingen en participeert hij in interne communities op de thema’s perfecte klantbeleving, data als strategische grondstof, operationele excellentie en slagvaardig informatiemanagement.

Al met al kan hij na negen maanden terugblikken op een geslaagde overstap. “Ik ben helemaal op mijn plek: uitdagende en afwisselende opdrachten, inspirerende collega’s en de mogelijkheid om mee te bouwen aan de toekomst van Mobilee – dit is precies waarom ik voor Mobilee heb gekozen!”

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht