• Johannes Stoffels
  • Consultant
  • LinkedIn
  • Mobilee'er sinds 2022

Bij Mobilee kan me blijven uitdagen en ontwikkelen

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Consultancy.nl

Johannes Stoffels startte in 2022 als senior consultant en projectleider bij Mobilee, met ruime ervaring in zowel de financiële sector als de overheid.

In de commerciële sector voerde Stoffels opdrachten uit als consultant en businessanalist, waaronder acht jaar bij IT- en businessconsultancy CGI. Daar zette hij zich in voor diverse Nederlandse verzekeraars, banken en pensioenfondsen. De afgelopen drie jaar werkte hij als senior business analist voor de Belastingdienst.

Na deze overheidsjaren besloot Stoffels terug te keren naar de consultancy. “Tijdens de klantopdrachten die ik uitvoerde vanuit CGI heb ik veel (inter)nationale opdrachtgevers en uiteenlopende vakgebieden binnen de financiële sector en overheid leren kennen. De dynamiek en inhoudelijke wisselende uitdagingen van consultancyopdrachten waren voor mij de belangrijkste redenen om deze overstap te maken”, vertelt hij.

Bij Mobilee maakt hij inmiddels deel uit van het 65-koppige team dat dagelijks opdrachtgevers helpt met het digitaliseren en verbeteren van hun bedrijfsvoering. De focus ligt daarbij op gebieden als klantbeleving, operational excellence, wendbaar organiseren, data als strategische grondstof en informatiemanagement.

In zijn nieuwe rol legt Stoffels zich in het bijzonder toe op de thema’s datagedreven werken, wendbaar veranderen en informatiemanagement. “De onderwerpen die te maken hebben met digitale transformatie zijn vaak aan elkaar gelinkt. Hierdoor help ik klanten met het combineren daarvan.”

“Zo is het onderwerp datagedreven werken een mooi onderdeel voor het succesvol realiseren van informatiemanagement”, legt hij uit. “Door wendbaar veranderen hieraan toe te voegen, kan een organisatie flexibel blijven in het realiseren van zulke uitdagingen.”

Uitstekende match

Inmiddels vier maanden onderweg, kan Stoffels tevreden vaststellen dat hij bij Mobilee helemaal heeft gevonden wat hij zocht. “De expertisegebieden en kernwaarden van Mobilee passen goed bij mij.”

“Een goed georganiseerd en hecht team met veel inhoudelijke kennis en ervaring rondom digitale transformatie – dit sprak me direct aan. De informele sfeer en de mogelijkheden om mezelf actief te blijven uitdagen en ontwikkelen, waren voor mij doorslaggevend in mijn keuze.”

“De combinatie van energieke collega’s die allemaal graag samenwerken, voor het beste resultaat gaan en zichzelf en het team willen blijven ontwikkelen – dat typeert voor mij Mobilee.”

Dankzij die informele sfeer voelde hij zich meteen welkom. “Vanaf het moment dat ik met Mobilee in contact kwam, heb ik veel energie en oprechte interesse gevoeld vanuit alle collega’s die ik tegenkwam. Iedereen is gelijkwaardig en makkelijk te benaderen. Ook dat we actief samenwerken aan het verder ontwikkelen van skills en het uitbouwen de organisatie ervaar ik als erg waardevol.”

Nucleaire veiligheid

Momenteel zet Stoffels zich vanuit Mobilee in voor de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming. “Een interessante organisatie om voor te werken, mede door de actuele situatie rondom dit onderwerp in Nederland en de rest van de wereld.”

“Ik werk vanuit mijn rol aan meerdere projecten die gaan over de invoering van datagedreven werken en het inrichten van portfolio- en kwaliteitsmanagement voor de organisatie”, licht hij toe. “Ik vind de afwisseling van inhoudelijke analyses en het adviseren en begeleiden van de organisatie bij deze onderwerpen erg aantrekkelijk.”

Blijven ontwikkelen

En terwijl de Mobilee-consultants vanwege de aard van het adviesvak het grootste deel van de week doorbrengen bij opdrachtgevers, ervaart Stoffels een sterk teamgevoel binnen het bureau. “De combinatie van energieke collega’s die allemaal graag samenwerken, voor het beste resultaat gaan en zichzelf en het team willen blijven ontwikkelen – dat typeert voor mij Mobilee.”

En bij een bedrijf dat sinds kort officieel het predicaat ‘topwerkgever’ mag dragen, mogen ook plezier en ontspanning natuurlijk niet ontbreken. “Er is volop ruimte voor het delen van ontspanning en leuke activiteiten met elkaar. Hierdoor ben ik me nu al gaan hechten aan dit mooie bedrijf.”

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht