• Geschreven door Stephanie Verwijs
  • LinkedIn
  • 2019

De man maakt de kleding: een manifest!

Dit artikel is satirisch bedoelt maar gebaseerd op werkelijk gebeurde situaties bij Mobilee.

Collega Yorick is aan de slag gegaan met het werven van handtekeningen voor zijn manifest ‘De man maakt de kleding’ tijdens de eerste hittegolf van 2023. Een opmerking op zijn teenslippers op kantoor was hiervoor de druppel.

“Wij zijn dé mannen bij Mobilee. Wij houden van ons vak maar hebben een droom. Een droom waarin wij net zo vrij kunnen zijn in kleding als vrouwen. Een droom waarbij wij vrij zijn van stof en beperkingen. Een droom waarin wij worden gezien zoals wij écht zijn. Woest aantrekkelijk in onze cargo korte broek en bijpassende slipper. Vrij van jasjes en overhemden met lange mouwen.

Vanaf vandaag gaan wij in tegen de verwachtingen vanuit de maatschappij. Waar vrouwen wél met blote benen, tanktops en sandalen naar het werk kunnen, verwachten wij eenzelfde behandeling. De tijd waarin kleding niet de man maakt, maar de man de kleding. Die tijd is hier….bij Mobilee!”

We vragen het fashionista Judith van Mobilee: hoe kijkt zij aan tegen dit manifest?

“Dit manifest toont aan dat Mobilee een club is waarbij diversiteit en inclusiviteit voorop staat. Iedereen mag zijn zoals hij wil zijn, zo bevestigt ook onze notering als Great Place to Work. Wij omarmen de teenslipper en cargo broek daarom in alle lagen van de organisatie. Zolang er bij een intake maar een jasje wordt aangedaan”.

Yorick haalt opgelucht adem na deze feedback: “Dat ik mijn teenslippers kan blijven dragen tijdens een intake maakt mij zielsgelukkig.”

Over De Werkende Bij

Bij Mobilee houden we wel van een geintje. Met een beetje zelfspot en veel humor kijken we in de reeks De Werkende Bij (artikelen à la De Speld) naar de consultancybranche en ons bedrijf. Inmiddels is het schrijfteam van De Werkende Bij-items uitgegroeid met aardig wat ‘werkbijen’ die in wisselende samenstelling een satirisch stuk schrijven.

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht