Mobilee’ers onderscheiden zich

Door Yorick Kuijper en Tycho van de Meent | 3 januari 2022
De Werkende Bij Nieuws over/van Mobilee

De werkende bij logo Mobilee

Op de Mobilee strategiedag van 3 december j.l. werd verteld dat Mobilee en Mobilee’ers zich nog sterker moeten onderscheiden in de markt. Sommige collega’s bleken dit wel erg serieus te nemen, waarna een ware wapenwedloop ontstond in het dragen van onderscheidingen op de werkkleding. Met name de senior consultants grepen de gelegenheid aan om te pronken met hun kwalificaties. 

De term ‘senior’ wordt tegenwoordig wel erg frivool rondgestrooid dus we zijn blij dat we het verschil weer duidelijk zichtbaar kunnen maken.

De fluorescerende SAFe hesjes en Prince2-kronen deden menig collega al fronsen. De groene, leren, met goud afgewerkte bokskampioensgordels die diverse collega’s droegen na het behalen van hun Lean Green Belt waren de druppel. 

Green belt consultants organisatieadviesbureau Mobilee

Het geplande defilé is afgelast. Ook het feit dat groepen consultants zich achter gekleurde vaandels schaarden op basis van hun persoonlijkheidskleur is weer afgeschaft. Dit werd als DISCriminerend ervaren. 

Desgevraagd geven de organisatoren van de strategiedag aan dat ze nog eens gaan kijken naar hoe ze bepaalde boodschappen overbrengen. “Misschien is de volgende keer ‘Gewoon jezelf blijven’ een beter credo om mee te geven aan collega’s.” 

Over De Werkende Bij

Bij Mobilee houden we wel van een geintje. Met een beetje zelfspot en veel humor kijken we in de reeks De Werkende Bij (artikelen à la De Speld) naar de consultancybranche en ons bedrijf. Inmiddels is het schrijfteam van Werkendebij-items uitgebreid met extra ‘werkbijen’ wel te weten DaniëlSusanYorickThijsJannick en Tycho

   g=”Tycho van de Meent” pos=”first” width=”1of4″]

   Lees ook:


   Verdieping

   Mobilee office anders benut door hybride werken

   Door Yorick Kuijper en Susan Boonman | 22 juni 2021
   Verdieping

   Mobilee’ers onderscheiden zich

   3 januari 2022

   Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

   Aanmelden