Hoe word je een Scrum Master?

Er bestaat geen gerichte opleiding tot Scrum Master. Wel kan je trainingen volgen en een certificaat halen. Een Scrum Master heeft minimaal HBO werk/denk niveau. Er zijn geen specifieke rollen waaruit je direct doorgroeit naar de rol van Scrum Master. De meeste scrum masters hebben echter een achtergrond in softwareontwikkeling, projectmanagement of een andere rol waarbij ze ervaring hebben met het werken in een team. Naast een relevante achtergrond hebben scrum masters ook kennis van agile methodologieën, zoals Scrum en Kanban. Scrum masters moeten goed kunnen communiceren met teams, stakeholders en andere belanghebbenden en bezitten coachende vaardigheden.  

Wat verdient een Scrum Master?

Het salaris van een Scrum Master is gemiddeld €4300 per maand. Afhankelijk van het opleidingsniveau en de ervaring variëren de salarissen van €3700 tot €5100 per maand.
Natuurlijk draait het niet alleen om salaris maar ook om de sfeer binnen een organisatie, de aandacht voor zijn mensen, de voorzieningen én de cultuur die het met zich meedraagt. Benieuwd wat jij met jouw ervaring als Scrum Master kunt verdienen bij Mobilee? Bekijk onze vacature óf neem contact op met onze Recruiter.   

Werk voor een erkend bureau

Waarom werken in de consultancy als Scrum Master?

Wanneer je als Scrum Master werkt in de consultancy heb je de mogelijkheid om verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers uit te voeren. Je maakt dus heel veel verschillende organisaties mee binnen verschillende branches. Doordat Mobilee ook veel voor maatschappelijk relevante organisaties werkt, maak jij impact op de levens van 17 miljoen Nederlanders.  

Denk je dat de functie van scrum master consultant nu goed bij jou zou kunnen passen? 

Bekijk dan de volledige vacature scrum master consultant bij Mobilee of lees meer over capaciteiten en vaardigheden en ervaringsniveau en loopbaantraject  van een scrum master consultant bij Mobilee management & advies.

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht