Business analist (consultant) opleiding

Een consultant word je niet zomaar en er bestaat geen opleiding voor. Vaak hebben consultants een studie gedaan binnen een specifiek vakgebied zoals bestuurskunde, bedrijfskunde, informatica, economie of organisatiepsychologie. Maar het gaat vooral om je vaardigheden.  Wil je aan de slag als consultant dan kun je bij consultancybureaus zoals Mobilee management & advies starten als trainee of junior en jezelf ontwikkelen. Je werkt dan onder supervisie van een senior of medior en leert op die manier de vaardigheden die je nodig als consultant.

Starten als business analist consultant

Wil je aan de slag als business analist, dan heb je daar diverse opleidingen voor. De opleidingen die een goede basis geven voor een business analist zijn bijvoorbeeld Bedrijfskundige Informatica (hbo), Bedrijfskunde (hbo en wo), Business information Technology (hbo en wo) en Informatica (hbo en wo). Ook zijn er diverse deeltijdopleidingen te volgen aan de hogeschool of universiteit.

De rol van business analist vereist wel bepaalde competenties. Belangrijke competenties waar Mobilee naar kijkt zijn het vermogen om business requirements te identificeren en processen in te richten. Bovendien moet je ook goed zijn in het verbinden en overtuigen van mensen.

Business analist salaris

Wat een business analist (consultant) verdient, ligt aan zijn of haar ervaring. Het startsalaris van een junior business analist bij Mobilee management & advies ligt meestal rond de 2900 bruto per maand. Een senior business analist met ervaring kan tot wel 6000 euro verdienen. Daarnaast heeft Mobilee zeer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitzonderlijk goede sfeer. Niet voor niets is Mobilee al meerdere keren verkozen Great Place to Work. Benieuwd wat jij met jouw ervaring als business analist kunt verdienen bij Mobilee? Neem contact op met Samira.

Werk voor een erkend bureau

Doorgroeimogelijkheden van een business analist consultant

Wanneer je als business analist werkt in de consultancy heb je de mogelijkheid om verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers uit te voeren. Je maakt dus heel veel verschillende organisaties mee binnen verschillende branches. Doordat Mobilee ook veel voor maatschappelijk relevante organisaties werkt, maak jij impact op de levens van 17 miljoen Nederlanders.

Consultants van Mobilee werken niet alleen op een opdracht: je hebt altijd de beschikking over een buddy en daarmee maakt je dus nog meer impact binnen je opdracht. Als consultant business analist is er veel diversiteit van werkzaamheden, heb je een snellere leercurve en leer je verschillende bedrijven, hun processen en medewerkers kennen.

Ben je nu benieuwd wat collega’s van Mobilee het leukste vinden aan hun functie als business analist? Lees dan de persoonlijke verhalen van consultants over hun functie.

Het verschil tussen business analist en business consultant

Business analisten en business consultants hebben veel dezelfde werkzaamheden maar verschillen vooral op één gebied. Een business analist en business consultant kunnen beiden goed de bedrijfsprocessen analysen. Een business consultant is eerder geneigd om de aanbevolen wijzigingen ook echt te implementeren en houdt zich dus ook regelmatig bezig met implementatiewerkzaamheden. Dit hangt uiteraard af van je opdrachtgever want ook business analisten kunnen gevraagd worden om mee te denken en te helpen in de implementatie. De business analist kan bijvoorbeeld gevraagd worden om te ondersteunden met:

  • Organisatie acceptatietesten
  • Opstellen van (gebruikers)handleidingen
  • Verzorgen van trainingen
  • Definiëren van rollen en rolomschrijvingen
  • Ondersteuning gedurende de verdere ingebruikname

Denk je dat de functie van business analist consultant nu goed bij jou zou kunnen passen? 

Bekijk dan de volledige vacature business analist consultant bij Mobilee of lees meer over capaciteiten en vaardigheden en ervaringsniveau en loopbaantraject  van een business analist consultant.

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht