Een business consultant kan vliegend van start gaan met een verscheidenheid aan opleidingen, certificeringen en werkervaring. Welke functie je oppakt als business consultant hangt uiteindelijk allemaal af van de functie en de wensen van de opdrachtgever en de werkervaring die je eerder hebt opgedaan en je ambitie. In het algemeen wordt een hbo of academische opleiding als vereist beschouwd. Daarnaast kijken wij ook naar de relevante werkervaring die je hebt opgedaan. Dit kan zijn doordat je een functie hebt uitgevoerd als business consultant bij je vorige werkgever of je al eerder bij een consultancybureau hebt gewerkt.

Business consultant opleiding

Er bestaat geen specifieke opleiding tot business consultant. Wel zijn er verschillende studies die een goede basis kunnen bieden voor een carrière als business consultant. Denk hierbij aan studies in bedrijfskunde, economie, management of IT. Naast een relevante studie is het ook belangrijk om over bepaalde vaardigheden te beschikken. Deze vaardigheden zijn onder andere: analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen, projectmanagement vaardigheden, overtuigingskracht en leiderschap.

Business consultant salaris

Het salaris van een business consultant varieert op basis van jouw ervaring als business consultant voor opdrachtgevers. Gemiddeld gezien ligt de salaris van een business consultant bij Mobilee tussen de € 3000 en € 6500 per maand en bieden we je mooie secundaire arbeidsvoorwaarden die de baan als business consultant bij Mobilee extra interessant maakt. Benieuwd wat jij met jouw ervaring als business consultant kunt verdienen bij Mobilee? Neem contact op met Samira via de vacaturepagina.

Doorgroei mogelijkheden business consultant

Mobilee biedt de medewerkers veel doorgroeimogelijkheden zodat ieders potentieel optimaal wordt benut en ambities worden bereikt. Ben jij benieuwd naar hoe wij dat doen? Lees dan meer op de pagina rondom ervaringsniveau en loopbaantraject van een business consultant.

Klaar om van start te gaan als business consultant bij Mobilee management & advies? Lees dan verder over de openstaande vacature business consultant en solliciteer.

Werk voor een erkend bureau

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht