Aan de slag als Scrum Master– wat houdt het eigenlijk in?

Als Scrum Master (consultant) zorg je met jouw kennis en kunde voor succesvollere organisaties. Jij zet je expertise op het gebied van Agile gedachtegoed in bij onze opdrachtgevers met als doel het Scrum en Agile-framework te implementeren en/of te verbeteren. Jij realiseert de randvoorwaarden om teams optimaal te laten presteren en faciliteert en coacht de teams en hun omgeving om continu te leren en te verbeteren om iteratief waarde te leveren. Bij Mobilee doe je dit als Scrum Master.  

Consultant ben je omdat je energie krijgt van het verbeteren van prestaties, het begeleiden van een verandermanagementtraject of bijvoorbeeld graag strategische initiatieven begeleid.

Bij Mobilee richten we ons op het realiseren van digitale transformatie. Als consultant help jij organisaties bij het sneller, slimmer en goedkoper organiseren van hun bedrijfsvoering, op het snijvlak van business en IT. Consultant word je niet zomaar: er zijn verschillende elementen waar je rekening mee moet houden als je een carrierswitch naar consultant wilt maken of juist geïnteresseerd bent in een baan bij Mobilee management & advies. Wil je nu aan de slag gaan in één van onze rollen als Scrum Master bij Mobilee? Bekijk dan de vacature van Scrum Master. 

Missie organisatieadviesbureau Mobilee door impact te maken

Wat is een Scrum Master en wat doet een Scrum Master?

Scrum is een raamwerk van rollen, tools en bijeenkomsten en een manier om snel en flexibel waarde toe te kunnen voegen aan producten of diensten. Eén van de rollen binnen het Scrum raamwerk is de rol van Scrum Master. Een Scrum Master is verantwoordelijk voor de procesbegeleiding en effectiviteit van het Scrum team. De Scrum Master motiveert en coacht de teamleden om zelfsturend te werken. Een Scrum Master helpt het team te focussen op hun doel en zorgt ervoor dat eventuele belemmeringen worden weggehaald zodat het team goed kan presteren en ongehinderd kan werken. Ook helpt een Scrum Master met het toepassen van de scrumtheorie in de rest van de organisatie. 

Werk voor een erkend bureau

Binnen welke branches zie je vaak de functie Scrum Master terugkomen?

Waar Scrum eerst voornamelijk door bedrijven werd toegepast binnen de IT, zie je dat het tegenwoordig door veel verschillende branches wordt omarmd. Zo gaan de Scrum Masters consultant van Mobilee regelmatig aan de slag als Scrum Master bij de Overheid, Zorg en Financiële Dienstverlening. 

Wat zijn vaardigheden die een Scrum Master nodig heeft?

Als Scrum Master kun je goed luisteren en coachen. Je bent constant bezig om anderen te laten groeien. Hiervoor heb je een empathisch vermogen nodig want je moet je goed kunnen inleven in een ander. Bovendien ben je bedreven in verandermanagement en dat betekent dat je doorzettingsvermogen nodig hebt. Verandering gaat namelijk niet vanzelf. Je hebt overtuigingskracht nodig om veranderingen in gang te brengen. Daarnaast kun je goed organiseren en ben je in staat conflicten op te lossen. Ook goed kunnen uitleggen is een vaardigheid die een Scrum Master nodig heeft. Je zult de methode begrijpelijk moeten kunnen uitleggen aan je teamleden. Nog een belangrijke competentie van een Scrum Master is het kunnen geven van eerlijke feedback. Daarmee kan je je team echt laten groeien. Je stimuleert het persoonlijk leiderschap van de teamleden en helpt daarmee het team optimaal te presteren.  

Denk je dat de functie van Scrum Master nu goed bij jou zou kunnen passen? 

Bekijk dan de volledige vacature scrum master consultant bij Mobilee of lees meer over ervaringsniveau en loopbaantraject en opleidingen en certificeringen van een scrum consultant.

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht