Aan de slag als data (analist) consultant. Wat doe je dan?

Als data (analist) consultant bij Mobilee ben je bezig met het sneller, slimmer en makkelijker inrichten van organisaties op het snijvlak van business en IT. Consultant word je niet zomaar want als consultant moet je beschikken over sociale vaardigheden die helpen bij het overtuigen van mensen om daadwerkelijk processen en systemen te veranderen. Op welk niveau (als junior, medior of senior consultant) je binnen een organisatie werkt hangt af van je ervaring, de mate waarop je anderen kunt overtuigen én coachende vaardigheden. Denk jij dat je dit in je hebt en ben je benieuwd naar de verschillende openstaande vacatures bij Mobilee management & advies? Bekijk dan alle vacatures.

Wat doet een data (analist) consultant?

Als data (analist) consultant help je organisaties om beslissingen te nemen op basis van statistische analyse. Je verzamelt en analyseert data en zorgt ervoor dat onze opdrachtgevers klaar zijn voor de toekomst op het gebied van data en data gestuurd werken. Je speelt een belangrijke rol als data analist consultant bij het creëren van data-gedreven inzichten en bent de schakel tussen de business en de techniek.

Je houdt je onder andere bezig met de volgende taken:

  • Je stelt een plan van aanpak op om data te verkrijgen
  • Je verzamelt, controleert, verwerkt en analyseert data sets
  • Je zet data om in begrijpbare informatie en stelt rapportages en presentaties op
  • Je geeft advies over de verkregen informatie
  • Je houdt je bezig met het creëren van datamodellen
  • Je identificeert kansen voor procesverbeteringen

Welke vaardigheden heb je nodig als data analist?

Als data (analist) consultant ben je in staat goed te kunnen analyseren en evalueren. Je beschikt de juiste opleiding en certificaten en over een probleemoplossend denkvermogen. Bovenal heb je oog voor detail en bent zeer nauwkeurig. Snel patronen herkennen in een grote stroom van data is van groot belang. Naast analytische vaardigheden beschik je ook over sociale vaardigheden. Je bent in staat grote hoeveelheden data te vertalen naar begrijpbare informatie en deze informatie op een begrijpelijke manier uit te leggen door dit bijvoorbeeld te visualiseren en/of te modelleren in dashboards en presentaties. Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met deadlines.

Binnen welke branches zie je vaak de functie data (analist) consultant terugkomen?

Als data analist kun je in verschillende branches aan het werk. Bijna elke sector heeft te maken met grote hoeveelheden gegevens die verwerkt moeten worden. Grote organisaties als ASML, Philips en Essent optimaliseren hun processen, producten en dienstverlening op basis van de data. Ook zorginstellingen, banken en overheidsinstellingen zijn altijd op zoek naar data experts. Bij webshops zijn data analisten voortdurend bezig met het analyseren van data om in te kunnen spelen op trends en zorgen ze aan de hand van data voor een optimale klantreis. Maar ook bij start ups kun je als data analist aan de slag.

Bij Mobilee ga je als data (analist) consultant veel aan de slag binnen de (semi) overheid, uitvoeringsinstanties, onderwijs, financiële dienstverlening, energie en binnen de zorg. Zie ook de klanten waar wij voor werken. Denk je dat de functie van data analist consultant nu goed bij jou zou kunnen passen? 

Bekijk dan de volledige vacature data (analist) consultant bij Mobilee of lees meer over ervaringsniveau en loopbaantraject en opleidingen en certificeringen van een data (analist) consultant.

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht