Capaciteiten en vaardigheden van een business consultant

Als Business Consultant bij Mobilee ben je bezig met het sneller, slimmer en makkelijker inrichten van processen, systemen en werkwijzen binnen organisaties. Je werkt als business consultant aan uiteenlopende projecten. opdracht die je doet is afgestemd op jouw niveau want je start als junior, medior of senior business consultant binnen de zorg of bijvoorbeeld als business consultant binnen (semi)overheid.

Wat doet een business consultant eigenlijk?

Als business consultant doe je zeer variërend werk: Je speelt een belangrijke rol bij het bespreekbaar maken en vinden van oplossingen voor business & IT vraagstukken. Op die manier help je organisaties om hun doelen te bereiken door middel van gedegen analyse, strategieontwikkeling en implementatiebegeleiding. Je werkt nauw samen met klanten, collega’s en andere stakeholders om de beste resultaten te bereiken. Je hebt dus als business consultant een sterk analytisch vermogen en interpersoonlijke vaardigheden om snel relaties op te bouwen, bent probleemoplossend én bent communicatief vaardig. Lees meer over de opleiding of certificering van een business consultant.

Aan de slag als senior business consultant

Mobilee helpt organisaties met het versnellen van hun business. Dit gebeurt op verschillende niveaus. Een senior business consultant kan zich goed richten op de visie en strategische ambities die een organisatie heeft en zorgt ervoor dat er zicht is op de gehele keten van het werk. Je inspireert en coacht collega’s om mee te bewegen met de organisatieverandering. Wil je meer weten welke ervaring je als senior business consultant moet hebben? Lees dan verder over ervaringsniveaus en loopbaantraject van een consultant.

Ben je benieuwd of de vacature van Business Consultant bij jou zou passen? Lees dan verder en solliciteer op de vacature Business Consultant bij Mobilee!

Functieomschrijving van een business consultant

Een business consultant die aan de slag gaat bij Mobilee zal zich bezighouden het ontsluiten en oplossen van complexe uitdagingen op het gebied van bedrijfsprocessen. Dit betekent dus dat jouw opdracht elke keer anders is. Wel zal je veelal in de functieomschrijving voor business consultant tegenkomen dat je specifieke verantwoordelijkheden, vaardigheden en opleidingen of relevante werkervaring nodig hebt. Bij Mobilee management & advies zoeken we altijd naar de perfecte match tussen jouw ambities en de wensen van een opdrachtgever. Benieuwd wat dit betekent? Lees verder over jouw groei.

Waarom business consultancy IT?

Dat de consultants van Mobilee zich richten op het snijvlak van business en IT is niet zomaar. De business van een organisatie heeft kennis van de zakelijke behoeften en doelen van de organisatie, terwijl de afdeling IT kennis heeft van de technologische mogelijkheden. Door deze kennis te combineren, kunnen business en IT samen oplossingen ontwikkelen die de zakelijke behoeften optimaal bevredigen en de organisatie helpen te groeien en concurrerend te blijven.

Als business consultant kun je de samenwerking tussen business en IT verbeteren waardoor organisaties hun digitale transformatie kunnen versnellen, hun prestaties verbeteren en hun concurrentiepositie versterken.

Werk voor een erkend bureau

Vacatures

Data analist consultant
Business analist consultant Utrecht