Interview met Samira: recruiter en koekenbakker

15 september 2020
Interview Nieuws over/van Mobilee

Vandaag spreken we met Mobilee’er Samira Bouhadou; inmiddels drie jaar werkzaam als recruiter bij ons bureau. Samira heeft veel van het huidige personeel geworven en heeft daarmee de uitdagende taak om vraag en aanbod samen te brengen als het gaat om talentwerving voor dit bureau.

Samira is 33 jaar en is een geboren en getogen Veenendaalse. Inmiddels woont ze zes jaar samen met haar man Rajeev en twee kinderen Sarah en Adam. Samira staat bekend als de zoete koekenbakker van Mobilee. Zo verwend ze regelmatig haar collega’s met huisgemaakte lekkernijen.

Samira bakt graag in haar vrije uurtjes

Wie is Samira als recruiter?

Na een studie personeel en arbeid aan de Hogeschool van Utrecht is Samira de arbeidsbemiddeling ingerold. In eerste instantie deed ze dit bij één van de bekendere werving en selectiebureaus in Nederland en daarna als re-integratie consultant via een zelfstandige. Na enkele jaren ontdekte ze dat ze meer energie kreeg van het laten groeien en bloeien van bedrijven en het werven van talent. Bij het tegenkomen van de vacature bij Mobilee management & advies, was de klik er al snel.

Ook al had Samira geen ervaring met het werven van consultants, ze waagde de sprong doordat ze aangetrokken werd door de prettige cultuur van het bedrijf, de uitdagingen die er waren en de persoonlijke groei waar ze naar op zoek was.

“Mobilee voelde goed vanaf het eerste gesprek. Het vindingrijke en mensgerichte van het bedrijf kwam heel sterk naar voren. Als je kansen ziet binnen Mobilee om de organisatie te laten groeien, dan krijg je alle ruimte om die kansen te benutten. Collega’s gaan zo prettig met elkaar om dat het bijna als een tweede familie voelt. Dit is dan ook waar ik altijd naar zoek bij het aannemen van een kandidaat: past hij of zij binnen het team en zou deze persoon passen bij de bedrijfscultuur?

Het leuke van deze organisatie is dat het heel creatief is. Eigen initiatief wordt heel erg gewaardeerd. Zo zijn er mensen die sportieve uitjes organiseren, apps bouwen voor de organisatie of die zich storten op LinkedIn. Allemaal met als doel om Mobilee groter en sterker te laten worden zonder dat het zijn charme en kernwaarden verliest.”

Wat maakt Mobilee uniek binnen de adviesbranche?

“Mobilee heeft paradijsvogels in dienst. Dat klinkt misschien gek maar we zijn heel divers terwijl er altijd wel iets is wat ons bindt. We kijken bij de aannameprocedure goed naar de balans in het team en de culture fit richting de organisatie. Dit zie je vaak terug in de verschillende persoonlijkheden en de hulpvaardigheid die iedereen in zich heeft. Men staat open voor elkaar; binnen werk maar zeker ook voor privézaken! Dat maakt Mobilee heel sterk.

Uniek is dat je als medewerker 80% van je tijd investeert in opdrachten voor onze opdrachtgevers en 20% in Mobilee en jezelf. Dat geeft onze consultants de vrijheid om mee te werken én te denken aan de koers die het bedrijf vaart en ook op andere interessegebieden zoals bijvoorbeeld HR en Marketing te groeien. Wij geloven erin dat je het personeel sterker kan maken door tijd voor elkaar vrij te maken en tijd te maken voor opleidingen en trainingen. En dit laatste kan dus ook in de baas zijn tijd.”

Wat maakt je trots als medewerker van Mobilee

“Wij kennen geen traditionele werkgever-/werknemerverhouding. Of je nu partner bent bij Mobilee of net bij ons bent gestart: iedereen is gelijk en maakt tijd voor je vrij om je beter te leren kennen. Het maakt me trots dat we met elkaar iets moois hebben opgebouwd en écht gezamenlijk ondernemen. Talenten worden benut en er wordt niet gekeken of je nu een junior/medior of senior consultant bent: iedere medewerker krijgt ruimte om te groeien en mee te bouwen aan Mobilee.

Als recruiter vind ik het geweldig om te zien dat het bedrijf tevreden is met het nieuwe personeelslid maar tegelijkertijd ook dat een nieuwe collega zich lekker voelt binnen het team. Dan voelt het alsof ik de juiste vis heb binnengehaald en mijn mensenkennis niet heeft gefaald!”

Wat was tot nu toe je hoogtepunt binnen Mobilee?

“Dan moet ik toch zeggen met zijn allen naar Marrakesh! Deze reis heeft zoveel impact op me gemaakt! We werden verschrikkelijk verwend maar, door mijn persoonlijke interesse, heb ik ook de minder luxe kant van Marokko gezien. Van tevoren hadden wij geld ingezameld bij collega’s en vrienden/familie om dit te doneren aan een lokaal weeshuis in Marokko. Dat ik hier langs kon gaan met een aantal collega’s en letterlijk met de medewerkers van het weeshuis kon praten en kon spelen met de kinderen heeft zoveel impact op mij en mijn collega’s gemaakt. Dit zal ik nooit meer vergeten!”

Welke tips zou je geïnteresseerde kandidaten willen meegeven als ze komen solliciteren bij Mobilee?

“Het persoonlijke gesprek met een kandidaat is essentieel. Daarom neem ik altijd contact op met iedereen die bij ons solliciteert. Er zijn vaak meer aanknopingspunten dan men van tevoren vaak denkt. Een cv is maar een cv en elementen zoals persoonlijkheid of ambitie zijn ook belangrijk om te matchen bij een rol binnen Mobilee.

We willen echt de mens achter het cv leren kennen. Bij de tweede sollicitatieronde zit vaak een collega die inhoudelijk gezien makkelijk mee kan praten over het werk wat een kandidaat mogelijk in de toekomst zou gaan doen.

Mobilee is nog steeds groeiende en is daarom op zoek naar consultants met kennis van Business en IT. Durf jij de sprong te nemen om te solliciteren op één van onze openstaande functies? Wij verwelkomen je graag met open armen.”